Wednesday, December 16, 2015

Lasītāju žūrija- M. Bērziņš "Svina garša"

“Man liekas jocīgi, ka pēkšņi tādas morāli nenoturīgas būtnes kā es un Rūdis esam kļuvuši tik pašaizliedzīgi, ka vai cildens mitrums acīs metas. Par Koļu es daudz nebrīnos, bet mēs ar Rūdi? Neticami! Bet varbūt nemaz tik nesavtīgi neesam? Es rakstura vājuma dēļ nespēju atteikt draugam. Rūdim azartiski gājieni tīk jau kopš bērna kājas. Pats reiz izteicās: kad dari to, kas ir aizliegts, tevi pārņem eiforija un patīkami kņudinoša trauksme, it kā veiktu pārgalvīgu triku. Ja izdosies — gods un slava, ja ne — ar seju dubļos vai beigts un pagalam.”
  Šis citāts no romāna atklāj  tā galveno domu  - apkārtējie notikumi, situācija dažkārt neviļus padara par par varoņiem  visikdienišķākos cilvēkus.
Paldies autoram! Brīnišķīgs daiļdarbs! Pēdējā laikā ir  liels prieks par latviešu literatūru - M. Zālītes "Pieci pirksti", M. Bērziņa "Svina garša"- lieliska literatūra! 

Sunday, December 13, 2015

Konkurss Sopotā ar MiLaRe

Ja man kāds pirms kādiem diviem gadiem to būtu teicis, es smietos, smietos, smietos......




Sunday, December 6, 2015

Mazais bardaks Dailē- "Reāli sliktie puiši"

Muļķīgi, tukši, bet, ja esi iepriekš sagatavojies, noskaņojies un lielo mākslu negaidi, tad var arī pasmieties. Pieķēru sevi, ka vēl krietnu brīdi pēc izrādes beigām, es smaidu. Tad jau laikam bija vērts.
Un tomēr- kāpēc tāda repertuāra izvēle Valsts teātrim, man nav saprotams. Kāds amatieru teātris to sava pagasta varētu rādīt, un visi būtu priecīgi, bet Dailes teātris?
Prieks, ka jaunieši, ar kuriem kopā biju uz izrādi, arī bija ar mani vienisprātis! Nu vēlreiz apliecinājums- mums ir gudra un vērtīga jaunatne! Nu re, otrs ieguvums no izrādes! :)

Thursday, December 3, 2015

K.L. Avotiņa "Sapņu upe"

Iespēja baudīt! Iespēja priecāties! Iespēja ielūkoties sevī! Iespēja lepoties! Paldies!