Thursday, July 24, 2014

Latviešu mūsdienu gleznieciba

Galerijā "Mans's" Jēkabpilī 21. jūlija baudīju brīnišķīgu izstādi. Sen nebiju apciemojusi kādu gleznu izstādi, varbūt tāpēc mazliet noilgojusies un izslāpusi pēc šī mākslas veida. Super!  Man ļoti patika. Gleznotājas Ditas Lūses darbi mani pilnīgi apbūra. Protams, pēc izstādes sameklēju informāciju.  Izrādās- pasaulē atzīta mūsu māksliniece. Prieks! Lai veicas! Uzrunāja arī J. Ziņģīša darbi. Tik skaisti, mazliet pat ēteriski!
Ļoti jauks brīdis pirmdienā! Paldies!

Bulgakovs " Meistars un Margarita"

Jau kādu laiku mani tirdīja jautājums, nu kas tur tajā romānā ir tik īpašs, ka neapšaubāmi saucas par literatūras klasiku.Studiju gados, iespējams, ka lasīts, bet nu neko neatceros. Tā nu nolēmu izlasīt.
Secinājumi?
Varbūt esmu mazliet ragana, jo praktiski vienīgā vieta, kuru lasīju patiešām ar aizrautību bija Margaritas pārvēršanas par raganu un raganiskais lidojums. Dažbrīd aizmirsās pat elpot, tik dzīvi un kārdinoši. Vēl arī pārdomas par vēlmēm un realitāti, par to, ko un cik ir vērts ziedot, lai iegūtu kāroto...
Vēl? Neliela vilšanās sajūta. Kopumā biju gaidījusi kaut ko vairāk. Bet tā jau laikam ir mana problēma, nevajag sacerēties :)

Tuesday, July 1, 2014

Top 10 notikumi no septembra līdz jūnijam

1. 13. Humānās pedagoģijas lasījumu Tbilisi izgaršošana
2. 5. kvalitātes pakāpes iegūšana
3. CLIL kursu absolvēšana
4. Lauras 9. klases pabeigšana
5. Korim " Sēlpils" 1. pakāpes skatē iegūšana
6. Viesošanās  I. Ziedoņa mājās Murjāņos
7. PUMO kursu prezentēšana angliski Tallinā
8. Veiksmīgs ANĢ 40. jubilejas salidojuma scenārijs
9. Ļoti emocionālas " Oņegina" izrādes baudīšana
10. Pieredzes apmaiņa Klaipēdā ar Audzinātāju MA

Tbilisi
Lauras izlaidumā



Murjāņos

Klaipēdā

5. pakāpe rokā!

13. jūnijā saņēmu atbildi no Izglītības un zinātnes ministrijas - 5. pakāpe piešķirta.  Prieks! Vismaz kāds gandarījums par to laika patēriņu!