Tuesday, October 21, 2014

Direktoru vietnieku MA seminārs "Vērtībizglītība skolā"
 2014. gada 15. oktobrī

               Kaut arī rīts bija diezgan vēss un lietains, diena izvērtās emocionāli un intelektuāli bagāta. No 4 novadiem kopā šoreiz bijām sanākušas 7. Sākumā nedaudz paskatījāmies, kāds izskatās Staburags rudenī, pastaigājot pa Prezidentu birzi, nokāpjot tuvāk Daugavas ūdeņiem vietā, kur kādreiz stalti slējās Staburaga klints, pakāpjoties Dieva auss kalniņā un iečukstot savas vēlmes pašam Dievam ausī, klausoties P. Barisona mūziku viņam veltītajā namiņā Vīgantes parkā, kura rudenīgo noskaņu arī izbaudījām, kā arī Saieta namā apskatot G. Eberharda gleznu izstādi.
                Dienas otrā daļa tika pavadīta cītīgā darbā. Priecē apziņa un sajūta, ka kopā sanākušie bijām tiešām ieinteresēti cilvēki, katram bija iespeja dalities ar savu pieredzi un, cerams, katram bija arī ko pasmelties no citiem. Dažas manas gūtās atziņas :

  • "Neko no tā, ko gribi savā dzīvē saglabāt- nekad neuztver kā tev pienākošos, pašsaprotamu lietu!"R. Bahs- tas Satversmes preambulas sakarā, mazliet skumīgi, ka pašsaprotamas lietas jāieraksta dokumentā, bet laikam labāk tā, ja nevar citādāk. 
  • Atrast ceļa zīmi pilsētā pēc tās apraksta un nofotografēties pie tās, protams,pasākums uz laiku- interesanta doma, kā mūsdienīgāk iepazīt ceļa zīmes
  • Man ir domubiedri Humānās pedagoģijas lauciņā arī tuvējās skolās- Prieks!!!
  • http://www.nlpcentrs.lv/lv/interesanti/metaforas - jauka vietne, kur atrast iedvesmu audzināšanas stundām

No comments:

Post a Comment